Over ons

Fieke’s Poezenhuisje vangt kittens tot de leeftijd van 12 weken en eventueel hun mama op in gezinsverband.
We werken in een ruime regio in Vlaams-Brabant en rond Aalst. We werken alleen met vrijwilligers. Er is geen hoofdgebouw, alle kittens worden bij mensen thuis opgevangen.
We vangen kittens op die geen thuis hebben, geven ze veel zorg en liefde tot ze klaar zijn om een echte thuis te hebben.
Tijdens de opvang worden de kittens verzorgd, ze krijgen de juiste medicatie, ze worden ontwormd en ontvlooid, ze krijgen hun vaccins, ze krijgen een chip en worden gesteriliseerd of gecastreerd.
Van zodra de dierenarts goedkeuring geeft, mogen ze de opvang verlaten. Dit is meestal rond de leeftijd van 13 à 14 weken.[spacer height=”20px”]

Je vindt een achtergelaten nestje kittens…

Je kan bij ons terecht als je een achtergelaten nestje of een kitten vindt. Onze kittens komen in sommige gevallen uit de natuur en worden bij ons met liefde en warmte omringd om deze katten gewoon te maken aan mensen en te zorgen dat ze gezond en wel kunnen vertrekken naar een nieuwe thuis.

Ook als jouw huiskat een nestje heeft, kan dit bij ons terecht.
Neem contact met ons om verder af te spreken naar opvang toe. Wij proberen steeds de beste situatie voor de kittens te vinden.
Let op: het is wettelijk verplicht je huiskat te chippen en castreren, “oeps”-nestjes zouden niet meer mogen. Indien je toch kittens hebt, moeten zij volledig wettelijk in orde zijn voor zij van eigenaar veranderen, dus gecastreerd en gechipt. Gratis kittens zijn dus niet meer mogelijk! Dit is bovendien strafbaar. Ook als je kittens vindt en ze uitdeelt, ben je strafbaar.

Wij vragen een geheel vrijblijvende donatie bij het binnenbrengen van een nestje.[spacer height=”20px”]

Ook mama’s en volwassen poezen zijn welkom.

Af en toe komen mama’s bij ons om te bevallen, nadien zoeken we ook voor hen een juiste thuis. We vangen ook al eens een volwassen poes op, al geven we voorrang aan kittens. Zij hebben ons gedurende een korte periode in het jaar volop nodig, onze opvanggezinnen geraken al snel volzet met dit jonge geweld.[spacer height=”20px”]

Je wil een kitten adopteren?

Voor kittens werken we uitsluitend met een wachtlijst. Wil je je registreren, vul dan dit formulier in.
Een kitten is voor jou gereserveerd na betaling van een voorschot. De adoptiebijdrage bedraagt €170, het voorschot is de helft hiervan.
[spacer height=”20px”]

Bij deze adoptiekost is inbegrepen:

– Sterilisatie
– ontworming
– ontvlooien
– vaccinatie (niesziekte en kattenziekte/parvo, leucose + herhalingsvaccins) 
– Europese chip (met registratie)
– blauw Europees dierenartsboekje